Uitgestorven – Buitenland

Inleiding

Buiten Nederland zijn, logisch natuurlijk, vooral nog takken gevonden in Duitsland (vooral in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen). Daarnaast nog wat losse meldingen in de rest van Europa en de Verenigde Staten.

Noordrijn-Westfalen

In deze deelstaat waar ook de plaats Dorsten ligt, zijn er vanaf al heel vroeger vele meldingen. Vaak ging het om mensen die hier vandaan kwamen (en niet direct de naam) en ook had Dorsten goede connecties met het bisdom Keulen en kwamen hier regelmatig geestelijken vandaan. Ook in de oude administratie van het Heilige Roomse Rijk zijn al diverse meldingen. Wat later in de tijd zijn er wat interessante meldingen in Soest (DE), Dortmund, Münster, maar ook vele andere plaatsen. Ten westen van de plaats zijn in de 17e eeuw diverse meldingen in de omgeving van Emmerich en in Rees ontstaat een kleine tak die deels verder ging in Amsterdam.
Ten zuiden van de plaats Dorsten zijn zeer veel meldingen vaak in kleine takken in oa Dinslaken, Dortmund, Moers, Rheinsberg, Düsseldorf, Keulen en Elberfield. De kans is groot dat veel daarvan, en zeker die van Dinslaken en Dortmund, gerelateerd zijn aan de twee kleine nog bestaande stambomen in deze regio.

Nedersaksen

In Nedersaksen zijn vele meldingen maar de meeste hebben toch te maken met de bekende stambomen. Er zijn een paar interessante meldingen in Osnabrück begin 14e eeuw en in Göttingen in de 16e eeuw. En dan nog een aantal losse meldingen her en der.

Duitsland Overige

Buiten de twee genoemde Duitse deelstaten zijn er ook nog wel wat (vroege) meldingen in bijvoorbeeld Rostock, Heidelberg en Mannheim. Zo heette de eerste magistraat van de oudste universiteit in Duitsland (Heidelberg) Hendrick van Dorsten (eind 14e eeuw). De nog oudere meldingen in Rostock zijn vermoedelijk gerelateerd aan een Hof Dorsten in Wismar in de 13e eeuw.

Andere Landen

Buiten Nederland en Duitsland zijn er voor 1800 niet zoveel meldingen. Er zijn een aantal meldingen in België, maar dat was in die tijd onderdeel van De Nederlanden. Er zijn wat losse meldingen in Frankrijk (m.n. leger Napoleon), Verenigde Staten (18e eeuw, vroege emigranten), Nederlands Indië en in Riga (eind 14e eeuw, vermoedelijk voorouders van de stamboom van Neuenhaus).

Account

Username:

Password:

Wachtwoord vergeten

Zoeken

Stamboom

Voornaam


Achternaam

Geavanceerd zoeken

Website

Scroll naar top