Noord Oost Nederland

Inleiding

Dit is een kleine maar interessante stamboom. Deze is nu slechts terug te traceren tot medio 19e eeuw in Nederlands Indië, om precies te zijn Djokjakarta op Java. Het verhaal in de familie is dat de voorouders rond 1700 vanuit Utrecht met de VOC naar Nederlands-Indie zijn gegaan, zij waren oorspronkelijk Utrechtse wijnboeren.

 Actuele Status

U kunt delen van deze stamboom ook vinden bij nazaten op Geni.com:

Hieronder staan in een tabel alleen die takken waarin nog steeds nazaten voortleven (tussen haakjes de geboortejaren). Deze zijn ook terug te vinden in het grafische overzicht verderop (met alle naam dragende takken) en het tekstueel overzicht met de detailgegevens.

Stamvader Analyse

De stamvader start nu medio 19e eeuw op Java. Het verhaal in de familie is dat de voorvaderen rond 1700 vanuit de buurt van Utrecht in Nederland zijn gekomen. Wellicht nog los van voorvaderen die alleen met patroniemen in die administratie stonden. Om de relatie tussen 1700 en 1850 te vinden zal heel lastig worden. Wel zijn de gegevens beschikbaar van mensen die rond die tijd van Nederland naar Nederlands Indië reisden. Daarbij zijn ook een aantal Van Dorstens uit de omgeving van Utrecht. Maar verder is daar nu nog niet naders aan te bepalen.

Verdere Analyse

Van de laatste eeuw is het overzicht van de stam aanwezig. Voor verdere analyse zal eerst meer informatie beschikbaar moeten komen.

Archieven

Er zijn een aantal interessante feiten over de referenties in de archieven:

  • Vanuit de omgeving van Utrecht zijn slechts een paar Van Dorstens naar Nederlands Indië vertrokken. Vanuit heel Nederland enige tientallen in die periode. Daarbij zit ook de mogelijke voorvader van de Zwartsluis stamboom.

Weet Je Dat

  • NvT

Grafische Stamreeks

  • De volledige stamreeks (naamdragers) van hen die volwassen zijn geworden.
  • Het overzicht is tot en met de geboortejaren van ongeveer een eeuw geleden.
  • Als er streepjes onder de onderste blokjes staan, betekent dat daar nog nazaten zijn gevonden.

Tekstueel Schema

  • Overzicht van de stamboom uit de Excel met de geboortejaren tot ongeveer 1900.
  • Details Download tot ongeveer 1900.

Scroll naar top