Beheer – Beheerder


Ik zal me als ontwerper en beheerder van deze website even kort voorstellen. Mijn naam is Gerrit Jan van Dorsten en ik ben in 1966 geboren bij Steenwijk in de Kop van Overijssel. Na mijn studie aan de HTS in Groningen ben ik bij een ICT Bedrijf gaan werken en in het midden van het land gaan wonen. Via de regio Amersfoort en de regio Arnhem ben ik in Uden beland, waar ik nu al weer sinds 2004 woon.

Rond mijn twintigste hebben wij een statenbijbel uit de familie geërfd waarin een voorvader rond 1820 al zijn kinderen had geschreven. Hierdoor werd mijn interesse voor de stamboom gewekt en heb er toen reeds enige tijd in gestoken, informatie ingewonnen bij familieleden, het stadsarchief van Steenwijk bezocht (nog echt zo’n kelder met allemaal boeken van vroeger) en ook reeds eenmaal het nationaal archief in Den Haag.

Toen begon ik aan mijn arbeidscarrière en was er geen tijd meer voor deze tijdrovende hobby. Tussen mijn 30e en 35e jaar was er nog even een korte opleving, bestelde een genealogisch rapport en begon al het materiaal te administreren op de computer. Maar het verkregen materiaal viel tegen en er moest nog veel verder uitgezocht worden. En dus kwam het weer stil te liggen.

In 2006 begon de verkoop van .eu domeinnamen. Ik heb altijd grote interesse in de Europese eenwording gehad en tevens de behoefte om op termijn de stamboom te presenteren op een eigen site. Ik heb toen meteen de naam Van-Dorsten.eu vastgelegd. Het duurde nog ruim tien jaar voor de genealogie daar op kwam, maar ik had wel direct de beschikking over eigen mailadressen met de extensie @van-Dorsten.eu.

Maar toen ik de 45 gepasseerd was, nam de interesse weer toe en sindsdien heeft het niet meer stil gelegen. Er was intussen heel veel informatie beschikbaar gekomen via internet en ik ging dan ook driftig op zoek. Ook kon ik mijn eigen stamboom nog weer verder terug traceren en ontdekte dat mijn zoon de enige nog overgebleven stamhouder van mijn eigen stamboom (Steenwijk) is.

Account

Username:

Password:

Wachtwoord vergeten

Zoeken

Stamboom

Voornaam


Achternaam

Geavanceerd zoeken

Website

Scroll naar top