Uitgestorven

 

Naast de bekende en nog bestaande stambomen, zijn er ook nog heel veel stambomen (grotere en kleinere) en losse informatie die geen (bekende naam dragende) nazaten meer hebben, maar wellicht daaraan uiteindelijk wel gerelateerd kunnen worden. Deze gegevens zijn voornamelijk in Nederland en de Duitse deelstaten Noordrijn Westfalen en Nedersaksen terug te vinden. De hoop en intentie is om dit te kunnen gaan relateren aan bestaande stambomen.

Dordrecht – Dit betreft een rijke en uitgebreide stamboom die behoorlijk wat bekende mensen heeft voortgebracht en meermalen is genoemd in genealogische documentatie. Wellicht is deze gerelateerd aan de nog bestaande stamboom met de naam Van Dorsser.

Nederland Noord Oost – In het Noord Oostelijke deel van Nederland lijkt het er op dat de meeste gevonden gegevens toch wel met elkaar te maken hebben en wellicht gerelateerd aan de stambomen van Neuenhaus, Zwartsluis en Steenwijk.

Nederland Centraal (Utrecht) – In de (centrale) provincie Utrecht zijn altijd veel meldingen geweest van zowel Van Dorssen alsook Dorsten. De eerste (bekende) meldingen betroffen de oud Utrechtse familie Van Dorssen die rond 1300 al voorkwamen met meerdere leden in de bisschoppelijke administratie.

Nederland West (Holland) – In het Westen van Nederland met de provincies Noord- en Zuid Holland zijn natuurlijk diverse takken (klein en groot) vanuit de bekende stambomen geweest. Daarbuiten zijn er diverse kleine takjes en losse gegevens gevonden.

Nederland Zuid – In het Zuiden van Nederland zijn er beduidend minder vermeldingen. Alleen in de provincie Noord Brabant zijn er nog de nodige meldingen, maar dan met name Van Dorst (naar het dorp bij Breda). Daarnaast ook nog een paar takken een losse melding betreffende Van Dorsten.

Buiten Nederland – Buiten Nederland zijn, logisch natuurlijk, vooral nog takken gevonden in Duitsland (vooral in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen) in de omgeving van de plaats Dorsten. Daarnaast nog wat losse meldingen in de rest van Europa en de Verenigde Staten.

Account

Username:

Password:

Wachtwoord vergeten

Zoeken

Stamboom

Voornaam


Achternaam

Geavanceerd zoeken

Website

Scroll naar top