Stamboom – Vechta (Minster – Ohio)

Inleiding

Dit is een stamboom (Dorsten, zonder ‘van’) met een behoorlijk omvang in de Verenigde Staten, ontstaan vanuit twee broers (of neven?) die in 1833 vanuit Duitsland kwamen (omgeving Vechta, Visbek, Emsteck). Daar werd ook de naam Van Dorsten gebruikt, herkomst (nog) onduidelijk.

Stamvader Analyse

De stamvader is Anthony (Anton) of Wilhelm Heinrich von Dorsten van twee mannen die geboren zijn in Visbek en Emsteck eind 18e eeuw, de eerste kinderen kregen in Lutten en Vechta en in 1833 naar Ohio in de VS zijn gegaan. Verder zijn er de volgende aanknopingspunten en constateringen:

  • Hier is waarschijnlijk nog veel te winnen door de DTB registers van de betreffende plaatsen in Duitsland te analyseren. Dit kan mede via index bestanden van de genealogische vereniging Oldenburg.
  • Het huwelijk van de 1e man is gevonden in de DTB van Visbek.
  • De geboorte van de 2e man is gevonden in de DTB (katholiek, vader was katholiek, moeder protestant) van Emstek en getrouwd in Lutten.
  • Volgens een melding op Ancestor had Anthony een militair huwelijk (ondertrouw) op 24-7-1796 in Hannover (bron nog niet gevonden).
  • Daarnaast is dit niet zo ver van Bramsche waar een hele grote stamboom Van Dorsten is ontstaan. Dus wellicht is het daar een afsplitsing van.

Verdere Analyse

Door één van de nazaten in de Verenigde Staten is/wordt deze stamboom vanaf de emigratie helemaal in kaart gebracht.

Bronnen en Wetenswaardigheden

  • N / A

Actuele Status

U kunt delen van deze stamboom vinden op Ancestry (Thomas Gueth), Geni (Allen Dale Smith) en Geneanet (MilesMeyer en WendelnTB). Hieronder staat een overzicht van de stamreeks met nog naam dragende nazaten. Onder de menu optie Genealogie kunt u alle details vinden van deze stamboom.

Account

Username:

Password:

Wachtwoord vergeten

Zoeken

Stamboom

Voornaam


Achternaam

Geavanceerd zoeken

Website

Scroll naar top