Personen

Het is de bedoeling om op termijn onder deze menu optie een toegang te maken tot een database met alle beschikbare gevonden personen. Het gaat zowel om de diverse stambomen alsook losse personen, en in relatie tot archiefvermeldingen. Voorlopig staat deze informatie allemaal in Excel Sheets. Planning is dit in de toekomst in een specifieke genealogische database te zetten, wellicht Aldfear.

In dat geval zal dat alleen toegang geven tot historische informatie en niet tot personen die mogelijk nog leven en waarvoor de privacy wetgeving van toepassing is. Wellicht dat daarvoor een inlogmogelijkheid komt of anders moet dit gevraagd worden. Voor specifieke zoekmogelijkheden op archief vermeldingen met betrekking tot de naam zal er menu optie bij Archieven komen.

Momenteel kunt u bij de diverse stambomen al een historisch overzicht vinden van de diverse personen in de stamboom (meestal tot ongeveer 1900) en verwijzingen naar registraties in stamboom programma sites zoals MyHeritage. Maar wat er momenteel in Excel beschikbaar is, is uitgebreider en met meer aanvullingen dan al die andere overzichten.

Voor specifieke vragen kunt u nu altijd het beste de beheerder vragen.

Van Dorsten